Remek kültéri tűzhely ötletek

Egy kültéri tűzhely remek központja lehet a társasági életnek , akár családi, baráti összejöveteleken, vagy szülinapokat, gyerekzsúrokat dobhatunk fel közös mályvacukor sütéssel, szalonna sütéssel, kinti grillezéssel, vagy akár télen egy kis melegedésre, forralt bor parti rendezésére is remek lehetőséget nyújt. Többféle típus létezik belőle, technikailag is, mely alapján van gázzal működő, illetve sima fával, stílusra pedig teljesen szabadon választhatunk olyat, ami harmonizál házunk, kertünk stílusával.

1. A szeparált

Fedezz fel még több gyönyörű kültéri tűzhelyet a HOMEBNC.COM oldalán.

Ha szereted a nagy baráti összejöveteleket, jól jöhet ez a fajta szeparált megoldás, ahol a tűzrakóhely külön van a beszélgetésre kialakított helytől. A beszélgető részen kanapék és fotelek vannak elhelyezve, és fedett, hogy védjen a naptól, így napközben és este is remek helyszínt nyújt a pihenéshez, nagy társasági összeröffenésekhez vagy a meghitt beszélgetéseknek is akár. Ha közben grillezés, nyárson sütögetés folyik a tűznél, a többiek ide félre tudnak vonulni, míg el nem készül az étel. A vendégek kényelmét szolgálják még ezenkívül a kosarakba kihelyezett takarók és plusz párnák, így ha hűvösebb az este, az sem zavarja a jó hangulatot.

2. A tündérkertbe való

Ez a tűzrakó hely olyan, mintha egy tündérmese kelléke lenne, ráadásul nem is túl drága megoldás, mégis nagyon hangulatos. A bontott téglából kirakott tűzhelyhez akár építkezésekről megmaradt téglából is be lehet szerezni az alapanyagot, és a hozzá nagyon szépen illő kovácsoltvas rács hangulata megengedi, hogy a bútorok is innen-onnan összeválogatott darabok legyenek, mégis egységes, romantikus hangulatot alkossanak így együtt. Nagyon szépen illik a képbe a kovácsoltvas kisasztal, ami jó kis pakolóhelyet biztosít a tűz körül. A tűzrakó helyet körülvevő növények pedig csak fokozzák a kert romantikus báját.

3. A kültéri nappali

A házban lévő nappali funkcióját is megteremthetjük akár a kertben is, ha ilyen kényelmes, tágas és puha párnákkal bélelt foteleket szerzünk be a tűz köré. Akár ég a tűz, akár nem, itt szívesen ülnék és beszélgetnék a barátaimmal akár napközben, bikiniben, limonádét szürcsölve, akár este egy pohár borral a pattogó tüzet bambulva. A kövekből és fából kirakott tűzrakóhely nagyon szépen illik a ház stílusához és a gyönyörű kerthez, a bútorok visszafogott színvilága szépen olvad bele a környezetbe. Ha mégsem a napon szeretnénk ülni, ki van alakítva egy fedett terasz is, így legyen bármilyen az időjárás, szinte bármikor élvezhetjük a friss levegőt az udvaron.